آموزش فال
ارتباط تاروت و مصر باستان | ریشههای اسرارآمیز تاروت
ارتباط تاروت و مصر باستان
تاروت یکی از ابزارهای پیشگویی و خودشناسی است که در طول قرنها با رمز و رازهای بسیاری همراه بوده است. برخی معتقدند که منشأ تاروت به تمدن مصر باستان بازمیگردد. در این مقاله، به بررسی ارتباط تاروت و مصر باستان پرداخته و نقش نمادهای مصری در شکلگیری تاروت را بررسی خواهیم کرد.
تاروت و ریشههای تاریخی آن
تاریخچه تاروت به قرون وسطی و اروپا نسبت داده میشود، اما برخی محققان معتقدند که ریشههای این کارتها بسیار کهنتر از آن چیزی است که تصور میشود. بسیاری از علاقهمندان به علوم خفیه، از جمله اليفاس لوي و آنتوان کورت دو ژبلن، بر این باور بودند که تاروت بقایای دانش گمشده مصریان باستان است.
1. تاروت بهعنوان بازی:
تاروت در ابتدا در ایتالیا در قرن 15 بهعنوان یک بازی کارتی معرفی شد. این کارتها، که شامل 78 کارت هستند، به دو بخش “آركاناهای بزرگ” و “آركاناهای کوچک” تقسیم میشوند. آركاناهای بزرگ شامل 22 کارت است که هرکدام نمادی خاص دارند، در حالی که آركاناهای کوچک مشابه کارتهای استاندارد بازی پاسور هستند و شامل 56 کارت میباشند. این بازی ابتدا در میان طبقات بالا محبوب شد و بعدها به دیگر نقاط اروپا گسترش یافت.
2. تاروت و پیشگویی:
در اواخر قرن 18 میلادی، تاروت بهعنوان یک ابزار پیشگویی مطرح شد. در این دوره، علاقهمندان به پیشگویی و علم باطنی شروع به استفاده از این کارتها برای خواندن و تفسیر آینده کردند. بسیاری از محققان و اهالی علم باطنی نظیر “آنتوان کورتو” (Antoine Court de Gébelin) و “ژان-باتیست الیور” (Jean-Baptiste Alliette) (که بیشتر با نام “اتلیه” شناخته میشود) بهطور جدی از تاروت برای مطالعه نمادها و آموزههای باطنی استفاده کردند.
3. ارتباط با مصر باستان:
یک نظریه محبوب در مورد ریشههای تاروت این است که کارتهای تاروت ارتباطی با مصر باستان دارند. طبق این نظریه، کارتهای آركاناهای بزرگ به نوعی به دانشهای باطنی و روحانی مصر باستان مرتبط هستند. این دیدگاه بهویژه از آثار کسانی مانند آنتوان کورتو گرفته شده که معتقد بود کارتهای تاروت از مصر باستان به اروپا منتقل شدهاند و نمادهای آنها به حکمت فراموششده این تمدن اشاره دارند.
*آموزش صفر تا صد تاروت 250 قسمت فیلم >>> آموزش تاروت
4. تحول در عصر مدرن:
در قرن 19 و 20، تاروت بهعنوان ابزاری برای خودشناسی و روانشناسی مورد توجه قرار گرفت. روانشناس معروف کارل گوستاو یونگ از تاروت بهعنوان ابزاری برای تجزیه و تحلیل روانی و کشف ناخودآگاه استفاده کرد. او معتقد بود که نمادهای کارتهای تاروت میتوانند به افراد کمک کنند تا به درک بهتری از خود و نیروهای درونی خود دست یابند.
5. تأثیرات فرهنگی و هنری:
تاروت در فرهنگها و هنرهای مختلف تاثیر زیادی داشته است. بسیاری از هنرمندان و نویسندگان، از جمله ای. ای. پو (Edgar Allan Poe) و جیمز فریزر (James Frazer)، در آثار خود به نمادهای تاروت اشاره کردهاند. همچنین، در فرهنگهای مختلف، این کارتها بهعنوان ابزاری برای خودشناسی، پیشگویی، و حتی روانشناسی مورد استفاده قرار گرفتهاند.
شباهتهای نمادین بین تاروت و مصر باستان
کارتهای تاروت، به ویژه آرکاناهای بزرگ، دارای شباهتهای زیادی با نمادهای مصر باستان هستند. برخی از این شباهتها عبارتند از:
کارت کاهن اعظم (The High Priestess)
شباهت زیادی به ایزدبانوی ایزیس دارد که نماد خرد و دانش پنهان در مصر باستان بود.
کارت جادوگر (The Magician)
ارتباط نزدیکی با کاهنان مصری دارد که از قدرتهای جادویی و اسرار باطنی آگاه بودند.
کارت مرگ (Death)
بسیاری آن را با خدای مصری اُزیریس مقایسه میکنند که نماد مرگ و رستاخیز بود.
چرخ سرنوشت (Wheel of Fortune)
این کارت شباهت زیادی به مفهوم چرخ زندگی در باورهای مصری دارد که تحت تأثیر خدایان قرار داشت.
ارتباط تاروت با کتاب تحوت
یکی از نظریههای رایج درباره منشأ تاروت، ارتباط آن با کتاب تحوت است. در اساطیر مصری، تحوت (Thoth) خدای خرد، نوشتار و جادو محسوب میشد. برخی معتقدند که کتاب تحوت حاوی دانش عمیقی در زمینه پیشگویی و حکمت بود که بعدها به شکل کارتهای تاروت ظاهر شد.
کتاب تحوت یکی از منابع مهم در تاریخنگاری و مطالعه تاروت است. این کتاب، که به نام “کتاب تحوت” یا “کتاب مرجع تحوت” شناخته میشود، به طریقهای از حکمت و آموزههای باستانی اشاره دارد که به نام تحوت، خدای حکمت و نوشتار در مصر باستان، نسبت داده میشود. بسیاری از اصول تاروت بهطور غیرمستقیم با این آموزهها مرتبط هستند.
در واقع، تحوت بهعنوان خدای دانش و روشنگری در تمدن مصر باستان شناخته میشده و با الهام از مفاهیم کیهانی، میتوان گفت که تفسیر کارتهای تاروت و مفاهیم مختلف آن، مشابه با اندیشههای کتاب تحوت است. از طریق کتاب تحوت، فرد به دانشهای باطنی، روحانی و مفاهیم کیهانی میرسد که برخی از این اصول به کارتهای تاروت در قالب نمادها و آیکونها منتقل شدهاند.
تاروت به نوعی ابزار پیشگویی است که به افراد این امکان را میدهد تا از طریق تفسیر نمادها به کشف حقیقتهای پنهان و معنای عمیقتری از زندگی و تجربههایشان دست یابند، که ارتباطهایی با آموزههای حکمتبار کتاب تحوت دارند.
نقش تاروت در آیینهای مصر باستان
گرچه هیچ سند تاریخی دقیقی درباره استفاده از کارتهای تاروت در مصر باستان وجود ندارد، اما بسیاری معتقدند که کاهنان مصری از روشهای مشابهی برای پیشگویی و ارتباط با خدایان استفاده میکردند. هیکلهای مصر باستان و معابد اسرارآمیز، مکانهایی بودند که در آنجا دانش باطنی و علوم خفیه تدریس میشد.
ارتباط بین تاروت و مصر باستان همچنان موضوعی بحثبرانگیز است. برخی معتقدند که تاروت میراثی از دانش گمشده مصریان باستان است، در حالی که برخی دیگر آن را محصول اروپا در قرون وسطی میدانند. با این حال، شباهتهای نمادین و فلسفی بین این دو غیرقابل انکار است. اگرچه مدارک قطعی وجود ندارد، اما تأثیرات فرهنگ مصر باستان بر تاروت، چه به صورت مستقیم و چه غیرمستقیم، همچنان قابل مشاهده است.
تاروت بهطور مستقیم در آیینهای مصر باستان استفاده نمیشده، اما بهطور غیرمستقیم میتوان نقش و تاثیر مفاهیم مرتبط با تاروت را در آموزهها و آیینهای این تمدن باستانی مشاهده کرد. در مصر باستان، توجه به نمادها، پویاییهای کیهانی و ارتباطات میان انسانها و جهانهای دیگر، مفاهیمی بودند که در آیینها و مذهب مصر جایگاه ویژهای داشتند. بسیاری از این نمادها و مفاهیم بهطور غیرمستقیم در کارتهای تاروت و تفسیرهای آن وارد شدهاند.
1. استفاده از نمادها و تصاویر:
در مصر باستان، تصاویر و نمادها نقش مهمی در زندگی دینی و مذهبی مردم ایفا میکردند. این نمادها که بهویژه در هرمها، معابد و کتابهای باستانی مانند کتاب مردگان دیده میشوند، شباهتهای زیادی به نمادهای تاروت دارند. هر یک از کارتهای تاروت بهطور خاص حاوی تصاویری است که میتواند بهعنوان نمادهایی برای مفاهیم پیچیده و باطنی مورد تفسیر قرار گیرد.
2. ارتباط با روحانیات:
در آیینهای مصر باستان، زندگی پس از مرگ و ارتباط با ارواح اهمیت زیادی داشت. کارتهای تاروت نیز اغلب بهعنوان ابزاری برای ارتباط با ناخودآگاه و نیروهای روحانی استفاده میشوند. بهویژه کارتهایی مانند “مرگ” یا “بهار” در تاروت میتوانند به تحولها و دگرگونیهای روحانی اشاره کنند که مفاهیمی مشابه آموزههای مصر باستان دارند.
3. جستجو برای خودشناسی و حکمت:
کتاب تحوت، که بهعنوان منبع حکمت و دانش در مصر باستان شناخته میشود، با اصولی مشابه آنچه در تاروت یافت میشود، تأکید بر جستجو برای خودشناسی و درک عمیق از زندگی و جهان دارد. بسیاری از کارتهای تاروت به کمک تصویری از مسیرهای گوناگون زندگی، به فرد کمک میکنند تا تصمیمات بهتر و عمیقتری بگیرد.
4. استفاده از پیشگوییها:
در مصر باستان، پیشگویی و پیشبینی آینده از طریق آیینها و معبدها انجام میشد. در تاروت نیز به همینطور، پیشبینی و تفسیر آینده از طریق کارتها به افراد کمک میکند تا مسیرهای احتمالی زندگیشان را شناسایی کنند و تصمیمات آگاهانهتری بگیرند.